Svenska retromopsklubben

Välkommen till Svenska retromopsklubbens webbsida! Svenska retromopsklubben är en underavdelning till The International Retro Pug Club och vi följer därmed de regler och riktlinjer för avel som IRPC har tagit fram.

Är du intresserad av att föda upp i Svenska retromopsklubben? Klicka på den här länken och läsa mer: Förutsättningar för dig som vill bedriva avel inom SRK.

Svenska retromopsklubbens styrelse:

Ordförande:
Therese Rodin

“Jag vill skapa förändring i synen på mopshälsa så att framtidens mopsar får en långt bättre hälsostatus än de har idag.”

Therese är språkvetare och religionshistoriker och arbetar som universitetslektor i religionshistoria. Hon har gått flera olika kurser i humanhälsa (t.ex. näringslära) samt olika kurser i ämnen som uppfödning, avelsgenetik, hundens biologi och höft- och armbågsdysplasi hos hund. Therese driver hemsidan Pug Dog Passion som är ett arbete som syftar till att sprida kunskap om hälsoproblem inom mops samt vad man kan göra åt problemen. Therese och maken Mats planerar att låta deras altdeutschermops Leni paras med en retromopshanne. I familjen finns även lilla standardmopsen Mimmi.

Sekreterare:
Susanna Pålsson

”Vi ser fram emot att få hjälpa till i arbetet med att få tillbaka en hälsosammare mops – retromopsen.”

Sanna har drygt 20 års erfarenhet inom IT och arbetar idag på Polismyndigheten som chef för en grupp teknikspecialister. Hon lever i en bonusfamilj tillsammans med Lasse, deras fem barn och retromopsen Frank. Sanna har haft hund i 30 år; blandras, schäfrar, Jack Russell Terrier och nu en retromops, som är världens härligaste hund. Sanna gick utbildning hos SBK till instruktör 1997 och har lett alltifrån valp- och allmänlydnad- till tävlingskurser. Hon har haft certifierat tjänstehundsekipage inom bevakning med en av sina schäfrar och har tävlat lydnad och bruksspår. Nu tränar Sanna och Frank mest lydnad, specialsök och spår.

Kassör:
Anna Roos

”Jag vill medverka till att jobba för att bevara mopsens härliga personlighet och samtidigt stärka dess fysiska hälsa.”

Anna har jobbat i 20 år inom IT och ekonomi och jobbar idag som specialist på affärssystem. Hon lever på en gård med sin make och två barn. På gården bor också standardmopsen Lisa och retromopsen Randi samt dansk-svenska gårdshunden Ville. Familjen bedriver avel av den utrotningshotade allmogerasen Väneko och har en liten besättning på tre kor och några ungdjur. Anna planerar att para sin retromopstik med en retromopshanne.

Kontakt: Retropugclub.SE@gmail.com